Dienstmededeling

overig,Parool — simber op 9 januari 2013 om 16:19 uur
tags:

Het tijdstip waarop recensies op deze site verschijnen gaat veranderen.
Vaste bezoekers van deze site zijn gewend dat ik mijn Parool-recensies hier plaats zodra ik ze af heb, meestal nog de nacht na de première. Het Parool heeft daar altijd zeer welwillend op gereageerd, maar omdat de krant met ingang van het nieuwe jaar strenger het schenden van haar auteursrecht op internet gaat controleren, heeft men mij gevraagd om mijn stukken pas later hier te publiceren.

Vanaf nu verschijnen mijn recensies, interviews en voorbeschouwingen een week na publicatie in Het Parool. Mocht u ze eerder willen lezen dan wijs ik u graag op de diverse mogelijkheden om de krant digitaal te lezen. Op de PC kan dat vooralsnog alleen als u een abonnement heeft, maar op de diverse tabletten en slimfoons bestaat de mogelijkheid om met de Parool-app losse kranten te kopen á 89 eurocent per stuk.

Kortom: kóóp die krant.

3 Comments »

 1. Even een beroepsmatige vraag (als bestuurder van Freelancers Associatie) betaalt de persgroep je nu extra voor die drie maanden licentie die je ze nu moet/mag geven?

  Reactie by wijbrand schaap — 9/1/2013 @ 16:54
 2. <context voor buitenstaanders>Het Parool heeft alle freelancers gevraagd om hun stukken pas na drie maanden op hun eigen site te zetten</context>
  In overleg met de redactie heb ik voor de recensies de termijn teruggebracht van drie maanden naar een week; recensies hebben in die tussenliggen periode een duidelijke functie (nl. service voor potentiële theaterbezoekers) en zijn dan nergens te koop. Dat vind ik zonde en de krant had daar begrip voor. Een extra licentie voor die week vind ik zelf overdreven.

  Reactie by simber — 9/1/2013 @ 17:17
 3. Dat is goed nieuws, op zich, Simon Is dat ook gecommuniceerd naar de andere Persgroep-freelancers?

  Reactie by wijbrand schaap — 10/1/2013 @ 11:46

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.
(c) 2024 Simber | powered by WordPress with Barecity